Beter ondernemen, maak het verschil

Ondernemen is een uitdaging op zich. In de dynamische wereld van vandaag, is het niet gemakkelijk om een langetermijnplanning op te zetten. Het maken van winsten lijkt een plan voor de langere termijn, maar da is precies waar de meeste ondernemers de fout mee ingaan. Het maken van winst in een onderneming wordt vaak bekeken op de kortere termijn.
De plek van de onderneming binnen de economie moet veel breder bekeken worden. Winst is namelijk niet alleen uit te drukken in geld. Winst maken is ook het scheppen van een betere wereld, het zorgdragen voor de mensen die voor je aan het werk zijn, en het denken aan de natuur.

Waarom is dit belangrijk?

Soms lijkt het aantrekkelijk om meer geld te verdienen, zonder daarbij verder na te denken over de gevolgen. Hogere prijzen, het drukken van de lonen en de prijzen van de producten en diensten die je bestelt. Maar is dat wel zo wenselijk?
Op de langere termijn heeft dit grote gevolgen. Deze gevolgen zien we op dit moment al in veel gedeeltes van de wereld. Het constant drukken van de prijzen heeft ervoor gezorgd dat de ZZP-sector stuk gegaan is in Nederland. Tegelijkertijd is de kwaliteit van het werk sterk gedaald. Dat geldt niet alleen voor de waarde van de arbeidsuren.
Door de prijzen te drukken van de grondstoffen, zijn er manieren ontwikkeld om meer te produceren binnen een kortere tijd. Dit heeft ervoor gezorgd dat complete bossen verdwenen zijn en dieren in een batterij geplaatst worden zodat we goedkoper kunnen produceren.
Het belang van beter ondernemen is dat het bovenstaande vermeden moet worden. Door eerlijke prijzen te bieden en na te denken over de keuzes die we maken, kunnen we een verschil maken. We kunnen zorgen voor een beter economisch klimaat voor de ondernemingen, en een eerlijke houding innemen ten opzichte van de natuur en de samenleving. Op die manier investeren we in de wereld om ons heen – en dat is een investering waarmee de toekomst ineens veel meer zekerheid heeft.

Begin vandaag nog

Kijk eens om je heen in jouw bedrijf. Wat zijn de manieren waarop je niet alleen meer geld kunt verdienen, maar vooral beter kunt verdienen? Vergeet niet dat de bedrijven die gekozen hebben voor een duurzamere aanpak de bedrijven zijn die op dit moment sterk zijn gaan profiteren. De community voor duurzame en betrokken producten blijft namelijk steeds verder groeien. Multinationals worden onder druk gezet door deze community. Ben jij een ondernemer die eenzelfde product aan kan bieden, maar dan op een duurzame en betrokken manier? Dan wordt het vergroten van het marktaandeel ineens bijzonder interessant.
Neem gerust contact op met de Boogers Groep wanneer je meer interesse hebt hierin en meer wilt weten over de mogelijkheden. Wij helpen met het vinden van betere leveranciers, investeerders, en kunnen je in contact brengen met actoren binnen ons netwerk, dat extensief is en nog altijd dagelijks groeit omdat de interesse in beter ondernemen nog altijd groeit en steeds meer oplevert.